Een breed assortiment met het beste glas

Peter's Schilder- en Glaszetbedrijf biedt u glas in vele soorten en maten. Hieronder staat een overzicht weergegeven van het actuele aanbod.
Klik op het desbetreffende soort glas voor meer informatie. U kunt ook scrollen.

- Floatglas

 - Isolatieglas

- HR++ Isolatieglas

- Figuurglas

- Draadglas

 - Gelaagd glas

- Hard glas

- Glas-in-lood

- Brandwerend glas

 - Hardglazen ramen

- Zonwerend glas

- Zonwering in isolatieglas

- Zelfreinigend glas

 - Geluidswerend glas

- Verzilverd glas

 

Floatglas / Enkelvoudig glas

Ook wel enkelglas genoemd. Dit is het doorsnee heldere glas wat gemaakt wordt volgens een continue (float)productieproces. Floatglas wordt geproduceerd door de grondstoffen: zand, kalk en soda onder hoge temperaturen te smelten. Kenmerkende eigenschappen van dit glas zijn: doorschijnend, doorzichtig en sterk. Dit zogenaamde float glas wordt ook weer gebruikt bij de productie van isolatieglas.

 

 

 

 

 

Isolatieglas

Isolatieglas wordt toegepast om zijn isolerende eigenschappen. Het isolatieglas wordt opgebouwd uit een buiten- en een binnenblad met daartussen een met lucht of met een isolerend gas gevulde spouw.

 

 

 

 

Isolatieglas HR++

HR++ (hoogrendement) glas is in principe hetzelfde opgebouwd als 'gewoon'-isolatieglas met dit verschil dat bij HR++ glas een flinterdunne metaal-'coating' is aangebracht op de binnenruit. Deze metaal-'coating' kaatst als het ware de warmtestraling terug de woning in, zodat er minder energie nodig is voor het verwarmen van de woning. Hoogrendementsglas levert een nog grotere besparing op en nog meer comfort in vergelijking met 'gewoon'-isolatieglas.

 

 

 

 

 

Figuurglas

Er zijn talloze bijzondere glassoorten, die glassoorten die met een patroon uitgevoerd zijn, worden in het glasvak aangeduid met figuurglas. Figuurglas wordt vaak uit esthetisch oogpunt toegepast, maar ook kunnen deze soorten het doorzicht en/of lichtinval verminderen. Bij de fabricage van deze glassoorten wordt het gewenste patroon in het glas gedrukt doormiddel van twee rollen waar het glas tussen door gevoerd wordt.

 

 

 

 

 

Veiligheidsglas: Draadglas

Draadglas is een glassoort van 6 tot 7 mm dik waarin een net van metaaldraden is verwerkt. Deze draden houden bij breuk het glas bijelkaar, zodat het niet uit elkaar valt met alle gevolgen van dien. Bij draadglas onderscheiden we engels- , brute- en spiegeldraadglas.

 

 

 

 

 

Veiligheidsglas: Gelaagd glas

Gelaagd glas is veiligheidsglas dat bestaat uit twee glasbladen met daartussen een veiligheidsfolie, deze folie zorgt ervoor dat het glas bijeen wordt gehouden bij breuk. Dit glas is in verschillende diktes verkrijgbaar. Welke dikte moet worden toegepast is afhankelijk van de oppervlakte van het te plaatsen glas en situatie waarin het glas geplaatst moet worden.

 

 

 

 

 

Veiligheidsglas: Hard glas

Hard glas is glas met een grotere buigbreeksterke dan normaalglas. Dit wordt verkregen door het glas te verwarmen tot de grens dat het glas weer vloeibaar wordt en vervolgens het glas zeer snel af te koelen. Wanneer hard glas breekt ontstaan er niet de grote glasscherven die bij normaal glas zouden ontstaan, maar valt het glas in klein gruis dat minder snel verwondingen kan veroorzaken.

 

 

 

 

 

Glas-in-Lood

Glas in lood is sierglas dat in verschillende ontwerpen opgebouwd kan worden. De verschillende kleuren en vormen glas worden door lood verbonden tot het gewenste ontwerp. Door de vele glassoorten en technieken zijn er in het glas in lood oneindig veel mogelijkheden. Ook uw eigen ontwerp behoort tot de mogelijkheden. Tevens is het mogelijk om glasinlood tussen isolatieglas te laten plaatsen.

 

 

 

 

 

Brandwerend glas

Brandwerend glas is een veilgheidsglas die een brandvertragende werking heeft. Brandwerend glas is net als gelaagd glas opgebouwd uit meerdere lagen en voorzien van een opschuimende brandvertragende gel. Bij brand zet deze bij ongeveer 120º uit, waardoor een hard en ondoorschijnend scherm ontstaat. Brandwerend glas is in verschillende soorten te verkrijgen die ieder hun eigen brandvertragingstijd hebben.

 

 

 

 

 

Hardglazen ramen

Bij dit soort ramen is het hang – en sluitwerk in het glasaangebracht. Het voordeel hiervan is dat door het ontbreken van een raamwerk een onderhoudsarmproduct is met een vrijwel onbeperkte levensduur, tevens zal er hierdoor meer licht in huis komen. Door hardglas toe te passen wordt ook een stukje veiligheid gecreeerd. Deze ramen zijn ook in isolatieglas uit te voeren, hierbij wordt het glas voorzien van een smal kunststofprofiel om de grote voordelen van hardglazen ramen te behouden.

 

 

 

 

 

 

Zonwerend glas

Zonwerend glas is voorzien van een zonwerende coating die ervoor zorgt dat de zonnewarmte voor een deel buiten blijft. De ventillatie moet bij dit glas wel optimaal werken om de toch binnengekomen warmte te kunnen afvoeren. Zonwerend glas is te combineren met een warmtereflecterend binnenblad (Low e) om tevens warmte-isolerende eigenschappen, vergelijkbaar met die van HR glas, te verkrijgen. Zonwerend glas wordt met name toegepast op plaatsen waar grote glazen oppervlakten worden gebruikt, zoals in dakbeglazingen en bij structurele beglazingen.

 

 

 

 

 

 

Zonwering in isolatieglas

Zonwering in isolatieglas is de ideale combinatie van isolatieglas en jaloezieën. In de spouw van isolatieglas wordt bij dit product namelijk een jaloezie-systeem ingebouwd. Hierdoor zijn de jaloezieën beschermd tegen vuil en beschadiging. Daarnaast is de zonwering bij het gebruik van dit systeem twee keer zo goed als bij 'normale' externe jaloezieën. De bediening gebeurt door middel van een treksnoer aan de buitenkant van het kozijn of door middel van een op afstand bedienbare elektrische aandrijving. Isolatieglas met het geïntegreerde zonnewering systeem kan in elke gewenste combinatie en uitvoering, beschikbare kleuren en systemen, worden geleverd.

 

 

 

 

 

 

 

Zelfreinigend glas

Zelfreinigend glas is een gewone ruit die voorzien is van een speciale coating aan de buitenkant. Eenmaal blootgesteld aan het daglicht zorgt de coating voor tweeledige chemische reactie waardoor al het organische vuil wordt afgebroken. Het tweede deel van het proces gebeurt wanneer regen of water op het glas valt. Aangezien het glas 'hydrofiel' is vormt het water geen druppeltjes, maar een gladde laag over de ruit en wordt zodoende het vuil van het glas afgespoeld. Vergeleken met conventioneel glas droogt het water ook zeer snel en zonder lelijke 'droogvlekken' achter te laten.

 

 

 

 

 

 

Geluidwerend glas

Geluidwerendglas heeft uitstekende geluidsisolerende eigenschappen. De beglazing bestaat uit twee ruiten van verschillende dikte en/of samenstelling en eventueel een speciale gasvulling in de spouw. Met behulp van geluidwerend glas kan aan elke situatie, waarin geluidsoverlast een rol speelt, het hoofd worden geboden. Gedacht kan worden aan: centra van grote steden, in de buurt van verkeersknooppunten, autosnelwegen, spoorwegen, vliegvelden en aanvliegroutes.

 

 

 

 

 

 

Verzilverd glas

Verzilverdglas is reflecterend gemaakt door aan een zijde een zilverlaag aan te brengen, waardoor de bekende spiegel ontstaat. Ruimten kunnen veel groter lijken door eenvoudige spiegeleffecten. Verzilverd glas is op bestelling te snijden in verschillende maten en kleuren. De meest voorkomende diktes zijn 4 mm en 6 mm. Voorbeelden van kleuren zijn: brons, grijs, rose en groen.